adem in adem uit

DSCF6572
DJI 0394 2
Waar

Sporthal Hoge Wal
Guldensporenlaan 32
9940 Ertvelde
Bekijk de locatie op Google Maps

Wanneer

Donderdag - om 20u

Tarieven

Wij werken met een yoga beurtenkaart aan democratische prijzen.
Iedereen kan voor € 10 eenmalig een proefles volgen.

Waarom Yoga?

“Mens sana in corpore sano”, een gezonde geest in een gezond lichaam is altijd een slogan geweest in mijn leven, met dan vooral de focus op het lichamelijke. Jong en dynamisch, vol energie, was ik er van overtuigd dat een gezond lichaam automatisch zorgde voor een gezonde geest.

Niets is minder waar. Een gezonde geest vraagt oefening, veel oefening.

Nog nooit is de behoefte aan beweging, bewustzijn, stilte en rust zo groot geweest. We snakken allen naar een manier van leven met minder lijden (fysisch en psychisch). We zoeken allen een balans tussen lichaam en geest.

Yoga kan hier een antwoord op bieden, door yoga te beoefenen zoeken we naar balans tussen body en mind.


Wat is Yoga?

In essentie is yoga ontstaan vanuit een methodiek om te mediteren, stil te staan. Asana is een Sanskriet woord en betekent: “zitten om te mediteren”.

Het is vooral de Westerse wereld die bij yoga meer de nadruk legt op asana’s (yogahoudingen). Een goede yogales is een combinatie van beide. Daar sta ik volledig achter. De moderne definitie van yoga wil ik jullie meegeven, ik kan het niet beter formuleren dan Joachim Meire, mijn teachertrainer:

“Het doel van yoga is een attitude aannemen, op en naast de mat, om gewoontepatronen (positieve en negatieve) te herkennen (bewustwording) en deze om te buigen om meer harmonie, connectie en vrijheid in het leven te ervaren op fysiek, mentaal en spiritueel vlak.”


Welke yogastijl bij Yoga Dunja?

Vinyasa Yoga (power yoga) waarbij ademhaling en beweging synchroon verlopen, is de yogastijl die het dichtst aanleunt bij mijn stijl. Gelaagd lesgeven waardoor iedere op eigen niveau en tempo kan deelnemen, is voor mij een belangrijk aspect.

Door je aan te moedigen om je aandacht te richten op jouw houding en jouw ademhaling tracht ik je in een staat van yoga te brengen. Een staat waar je even niet aan alledaagse dingen denkt.

Elke les begint en eindigt met een meditatie, meestal in de vorm van een ademhalingsoefening. Historiek, filosofie en mythen vind ik zelf heel boeiend en zullen regelmatig aan bod komen in mijn lessen.


Is Yoga wel iets voor mij?

Als je eenmaal de stap hebt gezet om naar een yogales te gaan, onthoud dan dit: het gaat niet om perfect uitgevoerde yogaposes. Vergeet die esthetische “instagram yoga”, daar doen we niet aan mee.

Elke yogales is jouw eigen yogales, en niet de uitvoering van de persoon op de mat naast je. Elk yogapad is uniek, ieder heeft zijn eigen fysieke en mentale obstakels en die trachten we te overwinnen, op de mat maar ook naast de mat.

Mijn eigen yogapad is al van in het begin een pad met obstakels: de boeiende opleiding bij Joachim Meire (erkende 200u opleiding, Yoga Alliance) wordt kort na de start door de pandemie noodgedwongen online gegeven, met als gevolg een gemis van connectie met de andere yogi’s. Een paar weken later is mijn “frozen shoulder” mijn leven binnengeslopen en maakt fysieke practice onmogelijk, wat een ware uitdaging is voor mijn energieke zelf, zowel op de mat als naast de mat.

De ene dag bewandel ik mijn yogapad al wat moediger dan de andere. Maar van één ding ben ik zeker: ik ben gebeten, ik hou ontzettend veel van yoga...

Hopelijk jij ook, ooit.

Namasté

‘Namas’ betekent letterlijk vertaald ‘buig’ en ‘Té’ betekent ‘voor jou’.

Vragen?
Dscf1607

Ontvang onze nieuwsbrief

Sporadisch verzenden we een nieuwsbrief. Daarin vind je info bij de start van het nieuwe seizoen en laten we je weten mocht een les door omstandigheden niet kan doorgaan. Schrijf je in als je op de hoogte wil blijven.